Traditioner

Årshjul for Nordstjernens traditioner

 

Luk alle
Åben alle

På Nordstjernen holder vi fastelavnsfest søndagen inden fastelavnsmandag. Fastelavnsfesten holdes i salen, hvor vi slår katten af tønden, og spiser fastelavnsboller.

Alle de børn, der har lyst, er klædt ud.

På Nordstjernen holder vi forårsfest i bohusene, hvor børnene inviterer deres bedsteforældre.

Den første søndag i september holder Nordstjernen sommerfest for alle børn, deres forældre, søskende, bedsteforældre og andre pårørende.

Sommerfesten starter med eftermiddagskaffe, og derefter er der forskellige aktiviteter for børnene som for eksempel sang og musik med Tante Andante, besøg af klappedyr, ansigtsmaling, det muntre køkken og hygge på legepladsen. Festen afsluttes med en stor grillbuffet, hvor familierne spiser sammen på tresserne eller på medbragte picnictæpper i haven.

Den 25. september fejrer vi Nordstjernens fødselsdag med kagemand og flag.

Nordstjernen er fra 2000.

JULEBAGEDAG

Den sidste weekend i november er der julebagedag på Nordstjernen. Vores husassistent laver småkagedej til fryseren, så det er let for børn og voksne at fremtrylle julekager og den skønneste duft af hjemmebag.

 

JULEFESTER I BOHUSENE

I den første uge i december holder bohusene julefester for forældre og søskende. Familierne kommer om eftermiddagen, hvor der er tid til at julehygge og hjælpe børnene med at pynte op til jul på deres værelser og i fællesrummene. Derefter spiser vi julemad sammen.

 

FÆLLES JULEAFTEN

Der er ofte mange børn, der tager hjem til deres forældre juleaften, og derfor holder vi en fælles juleaften på Nordstjernen i ugen inden jul. Den fælles juleaften er for alle fastboende børn, og for de bør og unge, der er i aflastning den pågældende aften.

Vi starter om eftermiddagen, hvor børn og voksne hygger i husene med juleslik og en julegave fra Nordstjernen. Derefter mødes vi til julemiddag i salen, hvor ledelsesteamet er værter og serverer julemiddagen, som består af and og flæskesteg, hvide, brune og franske kartofler og sovs, og risalamande til dessert. Aftenen sluttes af med at danse om juletræ og ”Nu er det jul igen” igennem hele huset.